Incepand cu anul 2011, legislatia romaneasca s-a aliniat la cea a mai multor state europene prevazand obligativitatea folosirii anvelopelor de iarna atunci cand conditiile meteo si de drum impun acest lucru. In fapt, legea spune ca  daca pe sosea este zapada, gheata sau polei, folosirea anvelopelor cu marcaj M+S este obligatorie. Lipsa lor la un control al Politiei pe o sosea acoperita cu gheata, zapada sau polei atrage amenda contraventionala. In cazul provocarii unui accident pe o sosea acoperita cu gheata, zapada sau polei, lipsa anvelopelor cu marcaj M+S atrage si suportarea daunelor provocate infrastructurii rutiere si a costurilor de eliberare a drumului. Amenzile sunt cuprinse intre 2500 si 4000 de lei si se retine certificatul de inmatriculare al vehiculului neechipat corespunzator.

Pentru camioane si autobuze obligativitatea echiparii cu anvelope de iarna se refera doar la axele de tractiune.

Aceste lucruri sunt in general cunoscute, fiind explicat pe larg in multe articole atat in presa cat si on-line. Neclaritati persista inca asupra modului cum dovedim la un eventual control ca avem anvelope de iarna. Directiva europeana 92/23/CEE spune in Anexa 2 ca anvelopele de iarna sunt desemnate de inscriptia „M + S” (sau „M.S.” sau „M & S”) pe flancul anvelopei. Prezenta acestui marcaj aplicat de catre producator este suficienta.

Cu aceeasi masura, anvelopele de iarna nu sunt obligatorii in Romania intr-o anumita perioada calendaristica (de ex. noiembrie – martie) ci doar atunciu cand conditiile meteo si ale carosabilului o impun. Nu puteti fi amendati daca aveti anvelope de vara in 20 decembrie pe carosabil uscat!

Gasiti mai multe informatii despre cum se pot recunoaste anvelopele de iarna dupa forma profilului si duritatea compusului de cauciuc dar si ce deosebiri exista intre acestea si cele all-season pe site-ul www.anvelopeweb.ro.

Comments Comments Off

Alfa Romeo 100 de ani

Alfa Romeo 100 de ani

Organizatorii, Registro Italiano Alfa Romeo si MAC Group, anunta calendarul evenimentelor din iunie 2010 la Milano.

26 Iunie 2010 (sambata)
Dimineata: primirea participantilor si distribuirea kiturilor (Milano Fiera – Exibition Centre)
Pranz: dezvelirea sculpturii lui Agostino Bonalumi inspirata de Alfa Romeo 1900 Disco Volante
Dupamiaza: Parada prin centrul istoric pe o ruta rezervata
Seara: Cina Alfisti si music show

27 Iunie 2010 (duminica)
Inrosirea centurii Milanoului cu Alfele participante la “Abbraccio simbolico alla Città”

Taxa de participare pe masina:
110 Euro + TVA cu 2 pers.
60 Euro + TVA / persoana suplimentara

Comments Comments Off

arad-trasa-ideala.jpg In aceasta configuratie, circuitul are aproximativ 900 de metri lungime, 9 viraje si este mai degraba unul de indemanare decat de viteza.
Notele de mai jos se refera la Alfa 156 cu motor 1.9 JTD si cutie manuala in 5 trepte, in regim 4000-5000 rpm. Citeste mai departe »

Comments Comments Off

Vino in 13 iunie la Arad, pe circuitul VIK pentru Competizione! Track day in organizarea Alfa Amore deschis tuturor pasionatilor Alfa Romeo si sporturi cu motor. Citeste mai departe »

Comments Comments Off

In anul 1923, Gianbattista Guidotti, intra in Alfa Romeo, si la numai 23 de ani isi incepe marea aventura in lumea curselor auto, fiind ales de Tazio Nuvolari copilot in cursa “Mille Miglia”, desfasurata in anul 1930. In finala acelei curse cei doi au depasit perechea Varzi – Canavese, ramanind in istoria curselor automobilistice ca unica depasire neincercata de nimeni pina in prezent: “sorpasso a luci spente” (depasirea cu farurile stinse). In 1928, devine pilot de incercari si pilot oficial Alfa Romeo, aflandu-se intre primii in clasamente. Guidotti a participat:

-  la 9 editii in cursa “Mille Miglia”, pe masini Alfa Romeo 6C 1500, 1750;

-  la doua curse de 24 de ore de la “Les Mans” pe modele 8 cilindri;

-  la “Gran Premio d”Italia”, din 1937, cu 12 C;

-  la “Gran Premio d’Europa”, cu Alfetta 158.

Cit priveste activitatea sa la Alfa, in 1935, a fost numit pilot de incercari pentru masini de curse si autoturisme. A fost responsabil si pilot de rezerva al “Squadra Corse Alfa Romeo”, din 1946 -1952, ani in care cu faimoasele Alfetta 158 si 159, Alfa Romeo a Cistigat 28 Mari Premii Internationale si 2 Campionate Mondiale. Din 1954 si pina in 1956, a fost pilot instructor la cursurile anuale ale Club Automobilistic Elvetian pentru piloti sportivi de curse. In 1957, a fost instructor la prima scoala a Clubului Automobilistic Italian, pe pista e- aeroportului Malpensa. In 1963, a fost numit responsabil control caroserie. Iesit la pensie in 1975 ramane colaborator al Alfa Romeo.

preluat de la Eugen Popa.

Comments Comments Off

Torino 30 octombrie 1906
Chambery 30 iunie 1966
De origine piemonteza Giuseppe, zis Nino, se naste intr-o familie de carrozzieri (tinichigii). Tatal sau, Giovanni Farina, a fondat caroseria care ii poarta numele, iar unchiul sau Battista, zis Pinin, a construit una dintre cele mai faimoase caroserii existente si astazi “la Pininfarina”. El va fi supranumit in lumea curselor automobilistice “Dottor Farina”. Cursele automobilistice fiind marea sa pasiune, Farina abandoneaza o posibila cariera in domeniul justitiei. Prima sa gara (concurs), are loc in 1930, o gara de urcare: Valle d’Aosta – Gran San Bernardo. In timp a avut numeroase succese la volanul unor masini italiene: Alfa Romeo, Maserati si Lancia. Marele succes avea sa vina in 1936 si apoi inca 3 ani consecutiv pina in 1939, fiind in tot acest timp campion italian absolut de viteza. Intre timp, in 1938, devine pilotul numarul 1 al casei de la Citeste mai departe »

Comments Comments Off

Emblemele Alfa Romeo

1910 -1915
Stema Alfa Romeo este rezutatul dintre fuziunea a doua semne. Crucea rosie pe fondul alb a Comunei di Milano si Biscione (sarpele) al Senioriei Viscontea. Nascuta cu numele A.L.F.A., Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, in 24 iunie 1910, societatea isi alege propria emblema si anume ca cele doua simboluri sa fie inchise intr-un cerc cu o coroana ce poarta deasupra inscrisul Alfa, iar in partea de jos numele Milano. Pe cele doua laturi avind doua noduri Savoia, simbolul monarhiei Sabauda. Toata emblema avind un diametru de 65 mm.

Citeste mai departe »

Comments Comments Off

Alfa GT “L’Automobile piů Bella del Mondo”


Citeste mai departe »

Comments Comments Off

alfa_0.jpgCel mai interesant salon auto dedicat tuningului isi deschide portile in acest weekend si se desfasoara la Essen in Germania. Doua dintre masinile care isi vor “incorda muschii” la salon sunt Volkswagen Scirocco si Alfa Romeo MiTo. Ambele modele sunt prezentate in 2008 si targeteaza un public tanar, dinamic si incantat la ideea de viteza si sportivitate.

Alfa Romeo MiTo este un concurent pentru Mini,mai ales in varianta cu propulsor turbo de 1.4 litri T-Jet pe care tunerul Maragoni l-a ridicat pana la nivelul de 220 de CP. Pentru a face fata unei asemenea herghelii, Alfa Romeo MiTo a primit o corectie cu minus 4 cm la suspensie, jante din aliaj colorate in negru de 18 toli si un difuzor aerodinamic sub bara spate, in stilul celui de la modelele Renault F1 R27.

Stilistic, Alfa Romeo MiTo este o masina care iti atrage usor privirea, gratie coloritului rosu/alb, a usilor foarfeca sau a celor 4 tevi de esapament. Interiorul este si el eminamente sportiv, pielea fiind evident prezenta pe volan sau schimbator.

Volkswagen Scirocco a intrat pe mana celor de la Rieger. Tunerul a asezonat sportivei create pe platformanoului Volkswagen Golf o pereche de usi foarfeca, mai multe tipuri de spoilere pentru fata, praguri si bara spate., iar iesirile esapamentului sunt 4 la numar.

28 11 08

Comments Comments Off


Alfa-Amore-Belis-p1080147.jpg

Vedeti aici Galeria foto

Pe Forum gasiti Participantii si impresiile
Comments Comments Off