Anvelope

Probleme ABS

Probleme la cutie, ambreaj, suspensie, etc

Probleme ABS

Mesajde branconier » Lun Noi 09, 2009 8:32 am

mai FRAtilor, incepand de vineri, am descoperit o noutate la sistemul meu de franare: merg cu masina linistit, ma apropii de semafor (era rosu), aveam vreo 50 km/h, franez usor din timp, viteza se reduce usor constant si cand ajung pe la 25 km/h intra aiurea ABS-ul... intr-adevar era ud pe jos, cauciucurile erau alea de vara, dar nu franasem eu asa de brusc incat sa intre ABS-ul in functie.
Sambata am schimbat rotile (le-am pus alea de iarna), intre timp se uscase si asfaltul, dar mie tot asa imi face, franez frumos pana ajung undeva pe la 25 km/h, cand iar se activeaza ABS-ul.
Habar n-am din ce cauza poate fi, o fi ceva senzor de abs murdar....sau cine stie... poate imi spune-ti voi
Alfa addicted
branconier
Membru legitimat

Marca: Alfa Romeo
Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: aug 2000
Nr. de inmatriculare: AR 13 VDJ

Re: Probleme ABS

Mesajde Rares » Lun Noi 09, 2009 9:25 am

Subscriu si eu la ceea ce ai zis. La 147 (care tot aceeasi treaba e pana la urma), cand e ud pe jos, franez violent ,intra ABS-ul pe la 30km/h si e data dracului treaba. Pana la acea viteza masina franeaza liniar, dar odata cu ABS-ul parca sunt pe gheata: zgomote ciudate in fata (se aude cum scapa placutele pe discuri), vad cum se uita pietonii la masina care se apropie si aparent nu da semne serioase de oprire :o etc... Sa nu imi zica cineva ca asta e normal, ca nu pot sa cred. Am mai condus si alte masini si nici una nu facea asa. Ma lipsesc de ABS daca asta inseamna franare mai buna.
Cand descoperi care este cauza, please let me know. Inteleg perfect ca te scoate din sarite si parca nu mai ai chef sa o calci serios, cine stie ce se mai intampla...
Rares
Membru legitimat

Model: 147 & 156
Motorizare: 1.6 1.9
Fabricat: 2003 & 2004
Nr. de inmatriculare: BH 28/82 WEE

Mesajde Alex_sxy » Lun Noi 09, 2009 3:41 pm

din pacate si mie m-i se intampla exact ca si la rares...cand franez putin mai tare...se aude un zgomot f urat din fata...exact cum a spus si el...ca si cum ar scapa placutele pe discuri...si de asemenea ai o senzatie ca masina nu franeaza cum ar trebuii... :o
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD "110 IEPE SI INCA 6 CAI FRUMOSI"
Alex_sxy
2nd gear

Model: 156
Motorizare: 1.9 JTD 8v
Fabricat: OCT 2002
Nr. de inmatriculare: AR 24 SXY

Mesajde branconier » Joi Dec 10, 2009 7:51 am

dragii mei, dupa o luna de ABS-reala aiurea, masina mea si-a revenit miraculos!
Marti seara i-am imprumutat masina la fratemio sa mearga pana la Cluj la aeroport, ieri dimineata pe la 9 a revenit in oras, mi-a "predat" masina, si dupa masa pe la 4 am plecat la cumparaturi prin oras si la prima intersectie franez retinut, ca de obicei in ultima luna, dar ce sa vezi? (sau sa simti), am franat liniar de la vreo 45 km/h la 0 si nu a mai intrat abs-ul. Curios, interesant, ciudat.
Explicatia mea ar fi: acu' o luna cand au inceput sa apara "abs-reala", a aparut dupa vreo 3 zile ploioase, zile in care cred ca s-au murdarit senzorii de la abs; drumul facut de fratemio (aprox. 700 km) au fost facuti pe ploaie in cea mai mare parte si cu viteze de peste 100 km/h, viteza care in combinatie cu apa de pe sosele, cred ca au facut sa se curete senzorii.
Alta explicatie nu am. E "credibila" ?.
Alfa addicted
branconier
Membru legitimat

Fabricat: aug 2000
Nr. de inmatriculare: AR 13 VDJ

Mesajde bh00ooo » Joi Dec 10, 2009 9:51 am

Nu.
"Sa ai Alfa Romeo si sa tii computerul de bord in engleza e ca si cum ai manca spaghete cu hot dog". ---------- "Alfa Romeo stie cand se urca un ungur la bord." Kovacs Karoly, sculptor, 1953 - ....
bh00ooo
Site Admin

Fabricat: 2003
Nr. de inmatriculare: BH 08 MKI

Mesajde dr147 » Joi Dec 10, 2009 11:34 am

:lol:
Alfa Romeo 147 ,verde acero "kermit"
dr147
2nd gear

Model: 147
Motorizare: 1,6 TS
Fabricat: aug 2001

Mesajde piese-alfa-turda » Sam Mar 12, 2011 7:54 pm

problema abs la viteza mica se datoreaza in principiu deteriorarii benzii magnetice de pe rulmenti. iarna datorita mizeriei sau apei ce ingheata pe partea magnetica aceasta sau senzorul se pot deteriora... am intalnit cazuri cind martorul bord abs nu semnaliza eroarea.... la viteza mica intra abs-ul producind o scadere dramatica a eficientei de franare..
piese-alfa-turda
Dead spot

Marca: alfa romeo
Model: 156
Motorizare: 2.0 jts.
Fabricat: 2002
Nr. de inmatriculare: cj12jpr cj12vgk

Inapoi la Probleme tehnice