Anvelope

Regulament AlfaAmore.ro

Regulamentul forumului Alfa Amore.
Citeste si respecta!

Regulament AlfaAmore.ro

Mesajde thezapper » Joi Noi 27, 2008 4:28 am

Regulament AlfaAmore.ro
Reguli privind utilizarea si functionarea forumului
[Joi, 27 noiembrie 2008]

Acesta este un site (forum) privat al Asociatiei Alfa Amore Romania. Calitatea de membru este un privilegiu nu un drept. Nerespectarea urmatoarelor reguli poate duce la anularea acestui privilegiu.

Acestea sunt regulile:
1. Forumul AlfaAmore.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc.
a. Limba oficiala a forumului este limba romana. Cunoasterea limbii romane scrise este obligatorie. In functie de context, se prefera o exprimare cat mai apropiata de cea literara.
b. Daca nu cunosti bine limba romana, indiferent de motiv, esti rugat sa precizezi acest lucru cu prima ocazie sau sa contactezi un administrator/moderator.
c. De asemenea toate posturile scrise In alta limba decat limba romana trebuie Insotite de o traducere.

2. Este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris:
a. scrierea cu Inflorituri (k, sh, tz, z) este interzisa
b. se lasa spatiu dupa si nu inaintea semnelor de punctuatie (, . ; : ? !)
c. un singur semn de exclamare sau de Intrebare este suficient
d. orice propozitie si orice nume propriu Incepe cu litera mare
e. numarul punctelor de suspensie este trei; nu doua si nici mai multe
f. scrierea cu diacritice este optionala
g. scrierea nejustificata cu majuscule, litere Ingrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa
h. utilizarea exagerata de smilies
Orice abatere de la regulile de mai sus se poate sanctiona la latitudinea moderatorului. In general, tineti cont ca un post trebuie sa poata fi citit si de alti utilizatori. Se vor sanctiona posturile greu de citit sau deranjante cititorului.

3. O persoana are voie sa Inregistreze un singur nume de utilizator pe acest forum. Clonarea (utilizarea mai multor useri) se pedepseste cu 10 puncte de penalizare si ban imediat.

4. Fiecare utilizator are voie sa Incarce o imagine de avatar, care respecta standardele etice ale forumului si se Incadreaza In normele mentionate pe pagina respectiva. De asemenea este obligatoriu ca fiecare utilizator sa completeze toate campurile din profil corect si exact: Locatie, Marca, Model, motorizare, datafabricatie.

5.
a. Nu jigni alti utilizatori si nu declansa scandaluri. Chiar daca esti nervos sau ai dreptate, chiar daca forumul cenzureaza cuvintele urate, nu se vor tolera jigniri, injurii, amenintari de orice fel sau prejudicii altor utilizatori sau institutii.
b. Se pot discuta Intamplari nefericite cu diversi vanzatori/distribuitori sau producatori de piese sau masini atata timp cat se mentine un nivel de decenta si se aduc dovezi asupra evenimentului (chitante, facturi).
c. Nu sunt acceptate discutiile explicite privind orice tip de activitate ilegala sau imorala (viteze peste limita legala, curse ilegale, warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).
Aceste posturi vor fi sterse pe loc, se vor sanctiona cu puncte de penalizare sau cu ban, iar utilizatorul va fi informat printr-un mesaj personal.

6. Posturile monosilabice (cool, super, rulz) care nu aduc nimic bun discutiei sunt interzise si vor fi sanctionate. De asemenea posturile gen "bump" care "reInvie" discutii vechi fara nici un scop vor fi sanctionate.

7. Nu se incurajeaza postarea fara masura. Nu se dau premii pentru cele mai multe posturi. Postarea fara sens se va sanctiona.

8. Inainte de deschiderea unei discutii noi, se recomanda folosirea functiei "Cautare". Se poate ca acelasi subiect sa se fi discutat deja.

9. Deschiderea unei noi discutii:
a. plasati discutia In aria corespunzatoare pentru a fi usor de gasit de alti utilizatori
b. titlul discutiei trebuie sa exprime cat mai bine subiectul acesteia. Se interzic si se sanctioneaza discutiile de genul "Am o problema", "Ajutor", "Probleme grave".
c. Incercati sa discutati o singura problema/discutie (topic). Mai bine deschideti mai multe discutii pentru a mentine lucrurile simple si clare.
d. ofera de la Inceput toate detaliile pe care le detii. Astfel, celorlalti utilizatori le va fi mai usor sa te ajute.

10. Utilizarea exagerata sau inutila a functiei "Citeaza" se sanctioneaza cu puncte de penalizare.

11. Publicitate:
a. postarea de anunturi de vanzare/cumparare se va face doar pe sectiunea special dedicata.
b. este interzisa postarea de link-uri cu scopul de reclama. Firmele care doresc sa Isi prezinte produsele (si nu doresc sa devina parteneri cu Alfa Amore Romania sau sa plateasca publicitate) sunt rugate sa contacteze un administrator/moderator care ii vor Indruma spre aria special dedicata.
c. postarea anunturilor de publicitate vor respecta regulile speciale care apar In zona de publicitate.
d. utilizatorii care au ca singur scop postarea de anunturi de publicitate vor fi sanctionati ca atare.

12.
a. Utilizatorii Isi pot crea o semnatura proprie (un text ce va fi atasat fiecarui post al acelui utilizator). Acest text nu poate sa contina link-uri catre alte site-uri, reclame, publicitate, cuvinte obscene sau expresii licentioase.
b. Administratorii/moderatorii si utilizatorii autorizati de acestia pot avea In semnatura link-uri sau imagini care au ca scop promovarea unor evenimente Alfa Amore.


19. Nerespectarea regulilor de mai sus duce la sanctionarea respectivului utilizator dupa cum urmeaza:
a. sanctionarea verbala - moderatorul va trimite un mesaj public si/sau privat utilizatorului respectiv prin care Il va atentiona asupra nerespectarii regulamentului.
b. sanctionarea prin puncte de penalizare - moderatorul va aplica puncte de penalizare In functie de abaterea de la regulament astfel:
- 2 puncte de penalizare pentru Incalcarea regulilor uzuale
- 5 puncte pentru publicitate nesolicitata
- 10 puncte pentru spam, clonare sau alte Incalcari grave ale regulamentului
- puncte Intre 1-9 la latitudinea moderatorului, In functie de Incalcarea regulamentului si atitudinea utilizatorului respectiv.
c. aceste puncte de penalizare au o durata de viata de 2 luni (60 de zile). Utilizatorul sanctionat este singurul responsabil sa anunte scurgerea celor 2 luni catre un moderator al forumului. De asemenea, la cererea unui utilizator pe aria special dedicata (Forum -> Comentarii si sugestii), un moderator va informa prin mesaj personal numarul de puncte pe care le-a adunat.
d. sanctionarea prin ban - se vor bana utilizatorii In functie de sanctiuni astfel:
- ban pentru 30 zile - utilizatorii care au adunat 10 puncte de penalizare. De asemenea punctele se vor sterge prin banare.
- ban pentru 30 zile pana la nelimitat - utilizatorii care continua sa Incalce regulamentul.

20.
a. Moderatorii au ultimul cuvant si nu sunt obligati sa Iti explice actiunile. Se recomanda ca In masura In care timpul le permite sa explice actiunile lor membrilor forumului.
b. Daca cineva se simte cu totul neIndreptatit sau abuzat poate urma cativa pasi simpli pentru solutionarea problemei:
- mesaj personal catre moderatorul direct implicat
- mesaj personal catre alt moderator al forumului
- redactarea unei reclamatii In aria Forum -> Comentarii si sugestii

21. Regulamentul se poate modifica la initiativa moderatorilor sau la sugestia utilizatorilor ori de cate ori este necesar. Vor fi acceptate doar acele modificari care Intrunesc majoritatea voturilor simple In Adunarea Moderatorilor.

Atentie!
Nu dezvaluiti datele voastre de autentificare nimanui. Nici un moderator/administrator sau orice alt membru al Alfa Amore nu are vreun motiv sa va ceara aceste date.
“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”
Avatar utilizator
thezapper
4th gear
 
Mesaje: 408
Membru din: Dum Sep 28, 2008 6:51 pm
Locatie: Timisoara, Romania
Marca: Alfa Romeo
Model: Brera
Motorizare: 3.2 JTS V6
Fabricat: 2007
Nr. de inmatriculare: TM 11 XGJ

Inapoi la Regulament

Cine este conectat

Utilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 0 vizitatori

cron