Anvelope

sal. probleme cutie steptronic 2.0 jts

Probleme la cutie, ambreaj, suspensie, etc

sal. probleme cutie steptronic 2.0 jts

Mesajde gabi mihai » Dum Mai 02, 2010 9:51 pm

a apraut o noua prb si anume nu.mi mai intra in viteze,cutie steptronic si nu mai pot sa plec din parcare cu ea,am parcat.o si lasat.o pe N (neutru) si acum nu mai merge marshalier sau viteza 1.a sau a 2.a,stie cineva dc???unde e prb??astept un raspuns la gabimihai1981 id de mess...mc

Admin edit: Ti-am editat titlul ca sa aiba legaura cu postul. te rog sa formulezi mai citet. Multumesc.
gabi mihai
Dead spot

Marca: alfa romeo
Model: 156
Motorizare: 2.0 jts
Fabricat: 2002

Re: sal. probleme cutie steptronic 2.0 jts

Mesajde lucifer » Lun Mai 10, 2010 1:23 am

salut, eu personal nu stiu raspunsul la problema ta dar am vazut ca locuiesti in germania ca si mine si am un prieten inginer super meserias care trebuie sa ma viziteze in curand el iti rezolva sigur problema dar spune-mi unde locuiesti in germ. Eu sunt la 40 de km de Stuttgart. bafta si astept raspuns.
lucifer
Reverse

Marca: Alfa Romeo
Model: 156 sportwagon
Motorizare: 2,5 V6 24v
Fabricat: sept 2000
Nr. de inmatriculare: HN-LL-2422

Mesajde treger_felix » Lun Mai 10, 2010 8:25 am

1. Sistemele de schimbare automata a vitezelor la Alfa Romeo se numesc Selespeed (padele pe volan, este o pseudo-cutie automata, practic e cutia manuala, dar cu un brat robotizat) respectiv Sportronic (cutie automata cu 4 sau 5 rapoarte).
2. Problema ta a rezultat probabil din neschimbarea uleiului la timp in cutie (presupun eu), in momentul cand nivelul uleiului scade, cutia refuza sa mai cupleze. O alta cauza ar putea fi defectiunea actuatorului care face cuplarea vitezelor. Sfatul meu e sa faci o diagnoza la reprezentanta unde pe langa aflarea problemei se poate face soft si recalibrarea cutiei (din cate stiu eu chiar si softul Alfadiag are aceasta optiune).
Alfa Romeo 156 2.0TS 16v - my ex.
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
- my ex.
Land Rover Freelander TD4 - my ex.
SAAB 9-3 Vector 2.2TiD
Yamaha FZR600
treger_felix
Site Admin

Model: 166
Motorizare: 2.5 V6 24v
Fabricat: 04.1999
Nr. de inmatriculare: B 49 AFL

Mesajde lucifer » Lun Mai 10, 2010 9:22 pm

trager_felix probabil are dreptate dar, din pacate aici in Germania te lovesti in fiecare zi de INCOMPETENTA. Iar prietenul de care iti spuneam e inginer la Deutz motoare reprezentanta pe Romania si el posesor de alfa 156 jts.
lucifer
Reverse

Mesajde gabi mihai » Dum Mai 30, 2010 9:08 pm

sal..da stau in germania la Monchengladbach,e ceva pana la tine...am fost in urma cu cateva zile de am facut schimbul la consumabile,si am atacat si prb asta,si ce am gasit???am dat cutia jos ca sa schimb semeringul,iar cand am scos surubul magnetic sa dau uleiul afara din cutie,am gasit lipit de el niste spanuri....am decis sa desfac cutia piesa cu piesa si sa vad unde e prb....am gasit o ureche rupta in cutie(baietzii de la service mi-au zis ca nu e bn ca s-a rupt urechea aia dar cred ei ca nu va afecta cu nimik)...sa revin,am montat cutia innapoi si nu mai intra iar in marshalier si viteza a-5-a...au gadilat-o ei acolo pana la urma au gasit-o si au rezolvat-o...am plecat cu ea si am sperat sa fie totul ok...numai k dupa cateva zile am observat ca in rezervorul unde se pune uleiul ptr cutie este prea plina si curgea usor usor afara,am zis sa mai scot din el,zis si facut nu am plecat imediat cu ea am plecat ziua urmatoare si am patzit ceea ce am scris mai sus si anume sare din 1 in 3.....ce este fratilor de facut???????
gabi mihai
Dead spot

Mesajde lucifer » Dum Mai 30, 2010 9:31 pm

salut, imi pare rau sa aud ce ti s-a intamplat dar asta e inca o comfirmare la ce spuneam referitor la mecanicii din germania.Incearca sa te duci la un service Fiat si rezolva problema mecanica iar apoi calibreaza cutia, poate gasesti mecanici italieni. Multa,multa bafta!
lucifer
Reverse

Mesajde treger_felix » Lun Mai 31, 2010 9:57 am

Probabil trebuie recalibrata, nu stiu daca se poate face cu Alfadiag, cred ca doar in reprezentanta. Ti-am sters dublura acestui post din sectiunea 156, nu are sens sa fie acelasi lucru in 2 locuri.
Alfa Romeo 156 2.0TS 16v - my ex.
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
- my ex.
Land Rover Freelander TD4 - my ex.
SAAB 9-3 Vector 2.2TiD
Yamaha FZR600
treger_felix
Site Admin

Model: 166
Motorizare: 2.5 V6 24v
Fabricat: 04.1999
Nr. de inmatriculare: B 49 AFL

Mesajde gabi mihai » Mie Iun 02, 2010 5:47 pm

da mc de sfaturi mi.au fost de mare ajutor si cred ca si pe viitor adica nu cred ci sunt sigur ca.mi vor fi de folos...intre timp am rezolvat problema... cred (zic ca, cred deoarece am facut recalibrarea la cutie la autoparma in romania).am facut recalibrarea si am plecat in probe,a mers nu a mai facut figuri,dar asa s.a intamplat si cand mi.a montat semeringul la cutie pe care l.am schimbat in urma cu 2 saptamani deoarece era praf dar numai k atunci nu mi s.a facut recalibrare la cutie. sper sa se fi rezolvat....intre timp eu din necunostinta de cauza si nici cei de la service (mecanicii :)) ca se foloseste un ulei special ptr. cutiile selespeed si mi.au pus ATF ulei ptr. cutii hidramate si din cee a ce am inteles de pe siteuri de pe aici ca asta creeaza numai prb la cutie si m.am decis sa-i iau uleiul acela special TUTELA SC SPEED parca asa se cheama,aqm nu mai merg cu ea pana nu primesc uleiul....dar si cu uleiul asta stie cineva cum trebuie pus???
trebuie spalat rezervorul unde a fost cel de dinnainte? sau se da afara pur si simplu si apoi pun pe cel nou? aqm sunt in romania si daca e cineva care-mi mai poate da un sfat ma poate suna sau un beep la 0751231216 si sun eu...STIMA...
gabi mihai
Dead spot

Inapoi la Probleme tehnice